Снимка pexels.comНамалява броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия срещу България

...
Снимка pexels.comНамалява броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия срещу България
Коментари Харесай

Намалява броят на наказателните процедури на ЕК, открити срещу България

Снимка pexels.com

Намалява броят на новообразуваните наказателни процедури от Европейската комисия против България през предходната година. Това сочи годишният отчет за използването на европейското законодателство, представен от Българска телеграфна агенция.

Миналата година против страната ни са били открити 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 година насам. За съпоставяне през 2014 година са били открити 41, през 2015 година - 20, през 2016 година - 27 и през 2017 година - 26, демонстрират данните.

Миналата година против нашата страна е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за постепенно въвеждане на европейското право в националните закони.

От новооткритите най-много (по четири) са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи. По три процедури има в областите на вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството, на правораздаването и потребителите, на опазването на здравето и сигурността на храните.

По две са процедурите в областите на транспортите, далекосъобщенията, околната среда, финансовата непоклатимост и финансовите услуги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР